ICT-AAC Pisalica icon

ICT-AAC Pisalica APK

App for the proper writing of large and small prints (graphs).

2.0 for Android
4.3 | 23 Reviews
 • ICT-AAC Pisalica screenshot 0
 • ICT-AAC Pisalica screenshot 1
 • ICT-AAC Pisalica screenshot 2
 • ICT-AAC Pisalica screenshot 3
 • ICT-AAC Pisalica screenshot 4

The explanation of ICT-AAC Pisalica

Aplikacija ICT-AAC Pisalica olakšava učenje pravilnog pisanja velikih i malih tiskanih slova (grafema) koje nije dovoljno zastupljeno u dostupnim aplikacijama. Poznato je da je poznavanje i imenovanje slova, uz fonološku svjesnost, jedan je od najznačajnijih pretkazatelja spremnosti za poduku čitanja. Osim samog imenovanja slova, od djece se već početkom školovanja očekuje da savladaju pravilnu orijentaciju pisanja slova te pravilo pisanja za svako slovo. Međutim, djeca predškolske dobi često sama pokušavaju pisati slova prema primjerima koja vide u svojoj okolini (primjerice iz slikovnica, novina, s jumbo plakata). Nerijetko djeca tako upamte pogrešnu orijentaciju slova (poznato kao zrcalno pisanje) ili pogrešni smjer pisanja. Takav pogrešno naučen način pisanja često je teško ispraviti. Aplikacija je namijenjena djeci predškolske i školske dobi.

Upotreba aplikacije

Na početnom zaslonu aplikacije moguće je odabrati učenje velikih ili malih tiskanih slova nakon čega se nudi pregled svih velikih ili malih tiskanih slova hrvatske abecede koji slijedi aktualni kurikulum iz hrvatskog jezika. Odabirom pojedinog slova otvara se pregled na kojem se slovo prikazuje u punoj veličini zaslona. Na svakom slovu prikazuju se strelice koje pokazuju ispravan smjer pisanja. Povlačenjem prsta po strelicama dijete ispisuje određeni oblik slova i na jedan suvremeni i zabavan način svladava predvještine pisanja.

ICT-AAC Pisalica App 2.0 Version Update

Feb 13, 2019
Dodana funkcionalnost učenja malih tiskanih slova, riješeni problemi s rezolucijom.

Additional App Info

Operating System: Android
Category: Educational
Publish Date: Jul 27, 2018
Latest Version: 2.0
Min Installs: 10000
Installs: 10,000+
Size: 27M
Requirements: Android 4.1 and up
Offers In-App Purchases: false
Contains Ads: false
Price: Free
Report: Flag as inappropriate
App uploaded by: Individual
Available on: Google Play Store

Similar Apps to ICT-AAC Pisalica

 • ICT-AAC Learning Colors
  ICT-AAC Learning Colors
  0.0
  The ICT-AAC Learning Colors is an interactive application developed as a simple and motivational tool for learning colors.
 • ICT-AAC Mathematical Carousel
  ICT-AAC Mathematical Carousel
  0.0
  The ICT-AAC Mathematical Carousel application helps preschool and school children with basic mathematical operations.
 • ICT-AAC What time is it
  ICT-AAC What time is it
  0.0
  Ever since preschool, children encounter time concepts such as before and after, yesterday, today and tomorrow, they can list days of the week and seasons, and retell a series of experiences or a story they have heard in the correct chronological order.
 • ICT-AAC Susretnica
  ICT-AAC Susretnica
  0.0
  Ljudi često, u želji da pomognu osobi s invaliditetom, zbog krivog pristupa dovedu osobu s invaliditetom, ali i sebe, u neugodan položaj nakon čega se osjećaju loše te odustaju u svakoj budućoj situaciji uopće pristupiti osobama s invaliditetom.
 • ICT-AAC LeARn to Cook
  ICT-AAC LeARn to Cook
  0.0
  The LeARn to Cook application is developed within the Erasmus+ project called Innovative Solutions for Improving Social Inclusion of People with Disabilities (INNOSID).
 • Kuna
  Kuna
  0.0
  Cilj aplikacije Kuna je educiranje i podizanje svijesti o važnosti financijske pismenosti.
 • ICT-AAC Jezično-govorna vježbalica
  ICT-AAC Jezično-govorna vježbalica
  0.0
  Aplikacija Jezično-govorna vježbalica jedna je od ICT-AAC aplikacija namijenjenih odraslim osobama sa složenim komunikacijskim potrebama, prvenstveno osobama s afazijom.
 • ICT-AAC Učimo prijedloge
  ICT-AAC Učimo prijedloge
  0.0
  Prijedlozi su vrsta riječi koja često djeci s jezičnim teškoćama predstavlja veliki izazov u usvajanju jezika što je vidljivo u njihovom razumijevanju jezika, ali i u izražavanju.
 • ICT-AAC Jezična gradilica
  ICT-AAC Jezična gradilica
  0.0
  Jezična gradilica je jedina od ICT-AAC aplikacija koja je namijenjena poticanju morfološkog razvoja djece predškolske dobi.

Rating And Reviews

Leave a reply